Två Små Svin Partihandel

Slivovitz Zlata

galleri/slivovice-zlata

Slivovitz Zlata

Slivovice är det mest berömda fruktdestillatet från Tjeckien. Slivovice är baserat på plommon och Rudolf Jelínek började bränna slivovice på plommon från regionen runt Vizovice i slutet 1800-talet. Rudolf Jelínek har behållit det traditionella sättet att producera slivovice men den har hela tiden utvecklats med ny teknologi, hela tiden med ett fokus på en produkt av högsta kvalité.

Slivovice Zlata en slivovice Gold, dvs ett unikt fruktdestillat genom att det lagras på ekfat. Traditionen med att producera denna typen av slivovice härstammar från 1923 då bröderna Jelinek påbörjade ett samarbete med den franske cognac producenten Denis Mounié. Precis som Jelíneks övriga slivovice så är grunden färskjästa plommon som trippel destilleras. Destillatet läggs sedan på ekfat för lagring. Kontakten med ekfaten ger Slivovice Zlata en gyllene färgen och smak av ekfat tillsammans med frukt.

Slivovice Zlata bör serveras rumstempererad för att man bäst skall kunna uppleva smak och arom av denna skapelse från Vizovice destilleriet.

Systembolagets beställningssortiment: 80 700