Två Små Svin Partihandel

Slivovitz Bilá

galleri/slivovice-bila

Slivovitz Bilá

Slivovice är det mest berömda fruktdestillatet från Tjeckien. Slivovice är baserat på plommon och Rudolf Jelínek började bränna slivovice på plommon från regionen runt Vizovice i slutet 1800-talet. Rudolf Jelínek har behållit det traditionella sättet att producera slivovice men den har hela tiden utvecklats med ny teknologi, hela tiden med ett fokus på en produkt av högsta kvalité.

När man producerar Jelínek slivovice så följer man de gamla traditionerna. Efter skörden väljer man noggrant ut plommonen som sedan krossas under sin egen vikt och en jäsningsprocess startar. Efter avslutad jäsningen så avlägsnar man kärnorna, som varit med för att ge smak och kropp till den slutgiltiga slivovicen. Därefter trippel destilleras plommonmäsken, för att ge en slivovice med ren och rund smak. Genom att man väljer att behålla kärnorna under hela jäsningsprocessen, trippel destilleringen och 3 års lagring ger en slivovice med mjuka frukttoner.

Slivovice Bilá bör serveras rumstempererad för att man bäst skall kunna uppleva smak och arom av denna skapelse från Vizovice destilleriet.

Systembolagets beställningssortiment: 84 364